|
|
Lån  


 
Gode råd ved valg at plankegulve
Vælg gulv ud fra vedligeholdelse
Hvor meget er du villig til at vedligeholde plankegulvet?. Et lud- eller ubehandlet trægulv er mest krævende, og kræver ofte rengøring og behandling. Et oliebehandlet gulv er mere modstandsdygtigt, mens et lakeret gulv er nemmest at holde, men hvis der kommet skader i lakken, så skal det afslibe og genlakere for at få det til af forsvinde, og det er tidskrævende.

Vælg træsort efter slidstyrke
Fyr, gran og birk er lyse, men også relativt bløde og ikke så slidstærke. Andre træsorter som bøg, eg og ask er derimod mere slidstærke.

Vælg træsort efter rummets brugsmønster. Køkkenet kan være hårdt for plankegulvet. Det er derfor en god idé at vælge en hårdfør træsort. Til soveværelset kan du derimod godt vælge en blødere gulvtype.

Vælg massivt trægulv for lang holdbarhed.
Tykkelsen på plankerne sikrer lang holdbarhed og mulighed for gentagende afslibninger. Finér- og laminatgulv består af lagopbyggede brædder med en kerne af massivt træ, krydsfiner eller spånplade, som er belagt med en træfiner eller et højtrykslaminat. Denne gulvtype har så tyndt et slidlag, at du maksimalt kan slibe det 2-3 gange, før du kommer ned til krydsfineren eller spånpladen.

Kategorier p sider:

God rd ved rengring af plankegulv Trolie Gode rd ved valg at plankegulve Sdan fjerner du sm skader i plankegulv Gode rd om plankegulve Plankegulv
 
 
 Du er her: Plankegulv - Netannoncer Plankegulv - - Hvad er Plankegulv en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne p denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.